Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Retour aux recettes

Pikante Runder Chipotle Pizza

  • 1.5:1
  • CETTE RECETTE FAIT: 1 pizza
  • TEMPS DE PRÉPARATION:: 15-20 minuten
  • TEMPS DE CUISSON: 10-15 minuten

Recept biedt ongeveer:

44.2g
Vetten
10g
MCT
22g
Eiwitten
6.1g
Koolhydraten
517 kcal
Energie

Bereiding:
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 ° C / hetelucht 160 ° C / gasstand 4.

Stap 2

Doe het spek in een koekenpan en bak 5 minuten op matig vuur of tot het spek gaar is. Laat afkoelen terwijl je de pizzabodem maakt.

Pizza basis:
Stap 1

Meng MCTprocal® met gemalen amandelen, meng de boter met de handen onder het mengsel tot een zanderige / kruimelige textuur is gevormd.

Stap 2

Voeg water en losgeklopte eieren toe aan het mengsel, meng goed.

Stap 3

Spreid het mengsel uit tot een pizza met diameter 13cm op vetvrij papier.

Topping:
Stap 1

Verhit in een koekenpan olijfolie op middelhoog vuur, voeg het rundergehakt, het paprikapoeder en de knoflookpuree toe. Bak 5 minuten tot het vlees bruin is.

Stap 2

Verdeel de chipotle salsa saus over de basis, strooi het gehakt, de kaas en de kruiden erover.

Stap 3

Bak 10-15 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

 

  • Pizza basis
  • 16g MCTprocal®
  • 14g Gemalen amandelen
  • 6g Boter
  • 15g Losgeklopte eieren
  • 10g water
  • Topping
  • 10g Chipotle salsa saus
  • 5g Olijfolie
  • 25g Rundergehakt
  • 1g Gerookt paprikapoeder
  • 1g Knoflook puree
  • 30g Cheddar kaas, geraspt
  • 1 vleugje Gemengde kruiden