Voor 1 cupcake
Verwarm de oven voor op 180 graden
Rasp de winterpeen grof en breek de walnoten in kleine stukjes
Meng de MCT procal, bakpoeder, amandelmeel en kaneel door elkaar in een kom.
Voeg de zonnebloemolie en water toe aan de kom en meng met een garde tot een gladde massa.
Voeg de geraspte wortel en walnoten toe en meng deze door het beslag.
Verdeel het beslag over twee vormpjes, plaats in de oven en bak gedurende 10-15 minuten
Laat de Carrot cupcakes afkoelen
Maak de topping door de boter te smelten en mix deze samen met de roomkaas tot een gladde massa. Voeg naar smaak zoetstof toe. Smeer de topping als deze iets is ingedikt op de cupcake.
Top Tip
Haal de cupcake pas uit de vorm als deze afgekoeld is.
De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.
MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.