Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Retour aux recettes

Chocolate Panna Cotta

  • 3:1
  • CETTE RECETTE FAIT: 1 portie
  • TEMPS DE PRÉPARATION:: 5-10 minuten
  • TEMPS DE CUISSON: 3 uur

Recept biedt ongeveer:

22g
Vetten
5.4g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
230kcal
Energie

Stap 1

Dompel de gelatine 3-4 minuten onder in koud water om zacht te worden.

Stap 2

Doe ondertussen K.Yo in een steelpan op laag vuur en verwarm zachtjes 2-3 minuten, tot de consistentie veel dunner is geworden.

Stap 3

Voeg room en water toe en roer tot alles goed gemengd is (niet koken). Haal de pan van het vuur wanneer het mengsel is opgewarmd.

Stap 4

Knijp overtollig vocht uit de gelatine en roer door het mengsel tot het volledig is opgelost. Het mengsel wordt iets dikker.

Stap 5

Spuit de vorm in met olie, giet het mengsel in de vorm, dek af en zet in de koelkast om gedurende 3 uur te stollen.

Stap 6

Serveer met frambozen.

Top Tip

Maak een frambozencoulis / saus:
Verwarm frambozen in een steelpan op laag vuur met 1 eetlepel koud water en een beetje zoetstof tot het fruit zacht is geworden en de coulis een consistentie heeft verkregen.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.
De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

K.Yo is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dieetvoeding bij epilepsie in het kader van een ketogeen dieet, glut 1 deficiëntie en andere aandoeningen die een ketogeen dieet vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Geschikt vanaf 3 jaar. Geschikt als enige voedingsbron bij kinderen tot 10 jaar.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 1g (½ blaadje) Gelatine
  • 50g K.Yo
  • 15g Slagroom 40% vet
  • 1 spray Olijfolie spray
  • 13g Frambozen
  • 5g water