Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Retour aux recettes

Chocolade eton mess

  • 2,3:1
  • CETTE RECETTE FAIT: 1 portie
  • TEMPS DE PRÉPARATION:: 10 minuten
  • TEMPS DE CUISSON: 90 minuten

Recept biedt ongeveer:

26,2 g
Vetten
7,7 g
Eiwitten
3,6 g
Koolhydraten
282 kcal
Energie

Meringue
Stap 1

Verwarm de oven voor op 90°C/ 90°C hetelucht/ gasstand ¼ .

Stap 2

Giet de eiwitten in een metalen mengkom.

Stap 3

Klop de eiwitten met behulp van een elektrische handmixer op aan een matige snelheid tot stevige pieken zich beginnen te vormen.

Stap 4

Voeg de suikervrije poedersuiker toe terwijl je de eiwitten blijft opkloppen aan hoge snelheid. Klop nog 30 à 40 seconden door.

Stap 5

Schep met een dessertlepel de opgeklopte eiwitten in een hoopje op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid daarna uit tot een ovale vorm.

Stap 6

Bak gedurende 90 minuten in de voorverwarmde oven op hetelucht stand of 100 minuten in een conventionele oven, totdat de meringue krokant klinkt wanneer je er onderaan op tikt en de meringue lichtgekleurd is

Vulling
Stap 1

Breek de meringue in grote stukken.

Stap 2

Schep de opgeklopte slagroom in een kom en spatel er voorzichtig de K.Yo, gesneden frambozen en meringueschijven door.

Stap 3

Serveer in een mooi glas. Strooi er de geraspte chocolade over.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.

K.Yo is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dieetvoeding bij epilepsie in het kader van een ketogeen dieet, glut 1 deficiëntie en andere aandoeningen die een ketogeen dieet vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Geschikt vanaf 3 jaar. Geschikt als enige voedingsbron bij kinderen tot 10 jaar. K.Yo bevat melk.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van publicatie.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • Meringue:
  • 20g Eieren, enkel het eiwit
  • 20g Suikervrij alternatief voor poedersuiker, bijv. Sukrin Melis icing sugar
  • Vulling
  • 60g K.Yo chocolade
  • 22g Slagroom, 35% vetgehalte, opgeklopt
  • 1g Pure chocolade, geraspt bijv. Lindt Excellence puur 90%
  • 15g Frambozen, in stukjes gesneden