Recept biedt ongeveer:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg al de ingrediënten voor de vulling toe en bak 10 minuten licht tot het gehakt bruin en gaar is.
De vulling moet droog zijn. Zet opzij om af te laten koelen.
Meng het amandelmeel, de boter en de MCTProcal in een kom. Kneed goed tot een kruimeldeeg.
Voeg het water toe en meng met een spatel tot een deeg.
Neem een vel bakpapier (circa A4), leg de deegbal in het midden van de ene helft en vouw de andere helft eroverheen. Rol het deeg met een deegrol uit tot een cirkel, ongeveer 3mm dik en een diameter van 12 cm.
Trek het bakpapier van het deegoppervlak af en verdeel de afgekoelde vulling over één helft van de deegcirkel, laat wat ruimte over aan de rand. Bevochtig deze rand met water en vouw het deeg over de vulling. Druk de rand goed aan met je vingers of een vork.
Leg de ongebakken pastei op een bakplaat en bak gedurende 20-30 minuten op 180°C in de oven tot deze goudbruin is.
Demandez toujours à votre diététicien(ne) si un produit ou une recette vous convient.
Les valeurs nutritionnelles de cette recette ont été calculées avec le programme Evry dietist et avec les informations produits disponibles au moment de l’édition de cette page.
MCTprocal est une denrée alimentaire destinée à des fins médicales spéciales. Pour les besoins nutritionnels en cas de troubles de la béta-oxydation des acides gras à chaine longue (TCL), des malabsorptions lipidiques et d’autres maladies nécessitant un régime pauvre en TCL et riche en TCM. Convient dès 3 ans. Doit être utilisé sous contrôle médical. Ne peut constituer la seule source d’alimentation. Ne pas utiliser par voie parentérale.
Consultez l’étiquette du produit pour les allergènes et autres informations.
Cette recette a été spécifiquement développée pour être utilisée dans le cadre d’un régime cétogène.
Vérifiez toujours auprès de votre médecin ou diététicien(ne) si cette recette vous convient.