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Ovenschotel met rundergehakt en aubergine

  • 2:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

Recept biedt ongeveer:

47,8 g
Vetten
18,2 g
Eiwitten
4,8 g
Koolhydraten
486 kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de oven op 190 °C/hetelucht 170 °C/gasstand 5.

Stap 2

Verwarm de olijfolie in een pan en bak de aubergineplakjes 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Draai halverwege om. Bak de aubergine tot ze zacht is en een kleurtje begint te krijgen. Haal uit de pan en leg opzij.

Stap 3

Bak het rundergehakt in dezelfde pan gedurende 3-4 minuten tot het vlees bruin is. Voeg de ui en de lookpuree toe en bak tot het geheel gaar is.

Stap 4

Voeg de tomatenpuree, de kruidenmix, de room en het water toe. Blijf bakken op een middelhoog vuur tot de saus indikt. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Stap 5

Leg de helft van de aubergineplakjes in een ovenschotel en schep de helft van het rundergehaktmengsel eroverheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.

Stap 6

Herhaal stap 5 met de rest van de aubergines, het gehakt en de kaas.

Stap 7

Zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Suggestion de présentation

  • Servez avec des légumes ou une salade.

Demandez toujours à votre diététicien(ne) si un produit ou une recette vous convient.
Les valeurs nutritionnelles de cette recette ont été calculées avec le programme Evry dietist et avec les informations produits disponibles au moment de l’édition de cette page.
Consultez l’étiquette du produit pour les allergènes et autres informations.
Cette recette a été spécifiquement développée pour être utilisée dans le cadre d’un régime cétogène.

Vérifiez toujours auprès de votre médecin ou diététicien(ne) si cette recette vous convient.

  • 11g Olijfolie
  • 60g Aubergine, in dunne plakjes
  • 60g Rundergehakt, rauw
  • 10g Ui, gesnipperd
  • 1g Lookpuree
  • 5g Tomatenpuree
  • 1 snuifje Kruidenmix
  • 30 g Slagroom 30%
  • 20g Water
  • 20 g Cheddar, geraspt
  • Naar smaak Peper en zout