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Mexicaanse empanada

  • 2:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten (exclusief tortilla wrap)
  • BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

Recept biedt ongeveer:

36.2 g
Vetten
5g
Waarvan MCT
11.3g
Eiwitten
6.1g
Koolhydraten
390kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180˚C.

Stap 2

Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg alle ingrediënten toe en roer gedurende 5 minuten tot de kip volledig gaar is.

Stap 3

Schep de gekookte kipvulling in een kom, dek af en laat 10 minuten afkoelen.

Stap 4

Verdeel de afgekoelde kipvulling over één helft van de tortilla, laat wat ruimte over aan de rand. Bevochtig deze rand met water en vouw het deeg over de vulling. Druk de rand goed aan met je vingers of een vork.

Stap 5

Plaats de empanada in het frituurmandje en laat het in de olie zakken, bak gedurende 2-3 minuten tot de empanada goudbruin is. Haal voorzichtig uit de frituurpan en serveer.

Suggestions de présentation :

  • Essayez avec l’un de nos dips céto : guacamole, aïoli, etc. (voir recettes)

Demandez toujours à votre diététicien(ne) si un produit ou une recette vous convient.

 Les valeurs nutritionnelles de cette recette ont été calculées avec le programme Evry dietist et avec les informations produits disponibles au moment de l’édition de cette page.

MCTprocal est une denrée alimentaire destinée à des fins médicales spéciales. Pour les besoins nutritionnels en cas de troubles de la béta-oxydation des acides gras à chaine longue (TCL), des malabsorptions lipidiques et d’autres maladies nécessitant un régime pauvre en TCL et riche en TCM. Convient dès 3 ans. Doit être utilisé sous contrôle médical. Ne peut constituer la seule source d’alimentation. Ne pas utiliser par voie parentérale.  

Consultez l’étiquette du produit pour les allergènes et autres informations.

Cette recette a été spécifiquement développée pour être utilisée dans le cadre d’un régime cétogène.

Vérifiez toujours auprès de votre médecin ou diététicien(ne) si cette recette vous convient.

  • 1 Ongebakken tortilla (zie recept)
  • Zonnebloemolie * voor de frituurpan - Volgens de instructies van jouw frituurpan
  • 11g Olijfolie
  • 20g Kippengehakt
  • 4g Bosuitje, fijngesneden
  • 10g Tomaten, in blokjes gesneden
  • 2g Knoflookpuree
  • 2g Tomatenpuree
  • 1 snuifje Chilipoeder
  • 1 snuifje Fajita seasoning kruidenmix
  • *Ongeveer 7g olie wordt tijdens het kookproces geabsorbeerd. Dit bepaalt mee de totale voedingswaarde.