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Chocolade eton mess

  • 2,3:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 90 minuten

Recept biedt ongeveer:

26,2 g
Vetten
7,7 g
Eiwitten
3,6 g
Koolhydraten
282 kcal
Energie

Meringue
Stap 1

Verwarm de oven voor op 90°C/ 90°C hetelucht/ gasstand ¼ .

Stap 2

Giet de eiwitten in een metalen mengkom.

Stap 3

Klop de eiwitten met behulp van een elektrische handmixer op aan een matige snelheid tot stevige pieken zich beginnen te vormen.

Stap 4

Voeg de suikervrije poedersuiker toe terwijl je de eiwitten blijft opkloppen aan hoge snelheid. Klop nog 30 à 40 seconden door.

Stap 5

Schep met een dessertlepel de opgeklopte eiwitten in een hoopje op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid daarna uit tot een ovale vorm.

Stap 6

Bak gedurende 90 minuten in de voorverwarmde oven op hetelucht stand of 100 minuten in een conventionele oven, totdat de meringue krokant klinkt wanneer je er onderaan op tikt en de meringue lichtgekleurd is

Vulling
Stap 1

Breek de meringue in grote stukken.

Stap 2

Schep de opgeklopte slagroom in een kom en spatel er voorzichtig de K.Yo, gesneden frambozen en meringueschijven door.

Stap 3

Serveer in een mooi glas. Strooi er de geraspte chocolade over.

Demandez toujours à votre diététicien(ne) si un produit ou une recette vous convient.

K.Yo est une denrée alimentaire destinée à des fins médicales spéciales. Pour les besoins nutritionnels en cas d’épilepsie dans le cadre d’un régime cétogène ; de syndrome du déficit en transporteur de glucose de type 1 (glut-1) ou d’autres pathologies nécessitant un régime cétogène. Convient dès 3 ans. Doit être utilisé sous contrôle médical. Ne peut constituer la seule source d’alimentation. Ne pas utiliser par voie parentérale. K.Yo contient du lait.

 Les valeurs nutritionnelles de cette recette ont été calculées avec le programme Evry dietist et avec les informations produits disponibles au moment de l’édition de cette page.

Consultez l’étiquette du produit pour les allergènes et autres informations.

Cette recette a été spécifiquement développée pour être utilisée dans le cadre d’un régime cétogène.

Vérifiez toujours auprès de votre médecin ou diététicien(ne) si cette recette vous convient.

  • Meringue:
  • 20g Eieren, enkel het eiwit
  • 20g Suikervrij alternatief voor poedersuiker, bijv. Sukrin Melis icing sugar
  • Vulling
  • 60g K.Yo chocolade
  • 22g Slagroom, 35% vetgehalte, opgeklopt
  • 1g Pure chocolade, geraspt bijv. Lindt Excellence puur 90%
  • 15g Frambozen, in stukjes gesneden