Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Calamari met Aioli Dip

  • 2.6:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 4 minuten

Recept biedt ongeveer:

37.4 g
Vetten
10g
MCT
9 g
Eiwitten
5.1 g
Koolhydraten
367kcal
Energie

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de aioli in een kom, dek af en laat afkoelen in de koelkast tot deze geserveerd wordt.

Stap 2

Verwarm de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180˚C.

Stap 3

Meng in een kom het ei en MCTProcal tot een beslag.

Stap 4

Voeg de inktvisringen toe aan het beslag en zorg dat ze volledig zijn bedekt en al het beslag opgebruikt is.

Stap 5

Leg de inktvisringenringen met behulp van een tang één voor één in de frituurpan. De ringen zinken eerst naar de bodem van de frituurpan en drijven tijdens het bakken naar het oppervlak.

Stap 6

Bak gedurende 2 minuten, draai de ringen om met de tang en bak weer gedurende 2 minuten.

Stap 7

Haal de ringen uit de frituurpan terwijl je zacht schudt om de overtollige olie te verwijderen.

Stap 8

Serveer met de gekoelde aioli dip.

Les valeurs nutritionnelles de cette recette ont été calculées avec le programme Evry dietist et avec les informations produits disponibles au moment de l’édition de cette page.

MCTprocal est une denrée alimentaire destinée à des fins médicales spéciales. Pour les besoins nutritionnels en cas de troubles de la béta-oxydation des acides gras à chaine longue (TCL), des malabsorptions lipidiques et d’autres maladies nécessitant un régime pauvre en TCL et riche en TCM. Convient dès 3 ans. Doit être utilisé sous contrôle médical. Ne peut constituer la seule source d’alimentation. Ne pas utiliser par voie parentérale.

Consultez l’étiquette du produit pour les allergènes et autres informations.

Cette recette a été spécifiquement développée pour être utilisée dans le cadre d’un régime cétogène.

 

  • Aioli Dip
  • 3g Knoflook, geperst
  • 22g Mayonaise
  • 1g Citroensap
  • Naar smaak, Zout en zwarte peper
  • Calamari
  • Zonnebloemolie * voor de frituurpan - Volgens de instructies van jouw frituurpan
  • 15g Ei, losgeklopt
  • 10g MCTprocal™
  • 30g Inktvisringen, rauw
  • * Ongeveer 10g olie wordt tijdens het kookproces geabsorbeerd. Dit bepaalt mee de totale voedingswaarde. Bereiding voor de aioli dip: