Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C ventilator / gasstand 4.
Doe de gerookte tempeh in een kom en prak met een vork tot een soort gehakt.
Voeg de knoflookpuree, tomatenpuree en de gehakte tomaten uit blik toe en roer.
Snijd de aubergine in de lengte in 3 dunne plakken.
Zet een koekenpan op matig vuur, voeg de zonnebloemolie toe en bak de aubergine twee tot drie minuten aan elke kant.
Zet een kleine steelpan op laag vuur, voeg de volle room, water, basilicum en xanthaangom toe en klop tot er een bechamelachtige saus ontstaat.
Doe 1/3 van het tempehmengsel op de bodem van een ovenschaal van 15 cm x 10 cm.
Leg een reep aubergine op het tofumengsel en giet ⅓ van de saus erover.
Herhaal de lagen tot de aubergine, het tempehmengsel en de saus op zijn.
Zet in de oven en laat 25 minuten garen. Daarna is de lasagne klaar op op te dienen.
Top Tip
In de saus kunnen andere kruiden en specerijen worden gebruikt, zoals chili, fajita-mix en Cajun-kruiden.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet
Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.