Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Chocolade mug cake

  • 2.49:1
  • RECEPT VOOR: 2 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 1 minuut 30 seconden

226 kcal
Energie
2,4g
Koolhydraten
6,2g
Eiwitten
18,2g
Vetten

Stap 1

Meng de boter met de zoetstof in een kom.

Stap 2

Voeg het bakpoeder, het cacaopoeder, het amandelmeel en de MCTprocal toe en meng goed tot alle ingrediënten gecombineerd zijn.

Stap 3

Voeg het ei en het water toe, meng goed tot een cakebeslag.

Stap 4

Voeg de K-.Yo toe en roer tot een glad mengsel.

Stap 5

Vet 2 kleine kopjes (waar ongeveer 100ml vloeistof in past) in met bakspray of olie. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de twee kopjes.

Stap 6

Gaar in de magnetron op hoge temperatuur gedurende 1 minuut 30 seconden.

Stap 7

Laat de mug cakes afkoelen voor ze te serveren.

Werk af met bessen of slagroom.

 

Voeg 2-3 druppels sinaasappelessence toe aan het mengsel voor een chocolade-sinaasappelsmaak.
 

Check altijd met je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jouw keto-dieet.

 

K.Yo is voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij epilepsie in het kader van een ketogeen dieet, neurometabole ziekten en andere aandoeningen die een ketogeen dieet vereisen. Geschikt vanaf 3 jaar en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist. Gesxhikt als enige voedingsbron van 3 tot 10 jaar. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. 
 

  • 10g boter
  • 5g calorievrije zoetstof met korreltextuur
  • 2g koolhydraatvrij bakpoeder
  • 1g suikervrij cacaopoeder
  • 20g amandelmeel
  • 10g MCT-procal
  • 20g losgeklopt ei
  • 10g water
  • 50g K.-Yo chocoladesmaak