Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Blinis met zalm

  • 3:1
  • RECEPT VOOR: 8 blinis
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 10 minuten
Voor het blinibeslag:
Stap 1

Meng het ei, de boter, de MCTprocal en het water in een kom. 

Stap 2

Spray wat bakspray in een antiaanbakpan en verwarm op middelhoog vuur. Schenk het beslag in de pan in de vorm van kleine individuele pannenkoekjes. 

Stap 3

Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant tot de blinis goudbruin zijn. 

Voor de topping:
Stap 1

Meng in een kom de mascarpone, olijfolie, gehakte dille (bewaar 8 kleine takjes) en het sap van de limoen

Stap 2

Verdeel dit mengsel in 8 gelijke porties. Voeg aan elke portie 6g gerookte zalm in blokjes toe. Breng op smaak naar wens. 

De afwerking:

Verdeel het mengsel over elke blini en plaats een klein dilleblaadje als decoratie. 

  • Voor het blinibeslag
  • Bakspray
  • 30g geklopt ei
  • 12g gesmolten boter
  • 32g MCTprocal
  • 10g water
  • Voor de zalmtopping
  • 160g mascarpone
  • 18g olijfolie
  • 8g limoensap
  • 1g dille
  • 48g gerookte zalm in blokjes